XXXI Ciclo de conferencias

Punto de encuentro del sector agropecuario

Conferencia realizada: 29 noviembre 2022
bonÀrea Asegura y Trámites Agrarios

Nueva PAC 2023-2027: Conozcamos de primera mano las novedades y las ayudas directas


Sr. Valentí Marco

Subdirector de gestión y control de ayudas directas

Sra. Laura Ruana

Jefa de servicio de control integrado y pago

Sra. Anabel Aguilar Torrubiano,

Jefa del servicio de coordinación de ayudas y registros


El passat 7 de març es va realitzar la xarrada informativa sobre els Ajuts de Desenvolupament Rural de la nova PAC 23-27 a la Sala d’Actes de les Oficines Centrals de bonÀrea a Guissona adreçada al públic en general però especialment profitosa pels professionals de l’agricultura.

Aquesta trobada va reunir als experts del departament en matèria d’ajuts del Contracte Global d’Explotació (CGE):

Sra. Pilar Ricart: Cap del Servei d’Ajuts a la Sostenibilitat Agrària

Sr. Bernat Domínguez: Cap del Servei d’Ajuts a la Competitivitat Agrària

Sr. Josep Dadón: Responsable de Desenvolupament Rural

La jornada va consistir a explicar les principals novetats del nou període de la PAC en matèria d’ajuts a la Sostenibilitat agrària, com la nova producció ecològica o el modificat ajut de Zones de Limitacions Naturals. Així com, els ajuts a la Competitivitat agrària, en els quals es van explicar els ajuts a la primera instal·lació de joves agricultors/es, ajuts per mitigació del canvi climàtic i millora de la competitivitat.

Com a novetat, els ajuts per inversions sol·licitades a la campanya 23 sortiran del pressupost del PDR 2014-2022 (any de certificació 2025) i els ajuts per la campanya 24 sortiran del nou PDR 2023-2027 (any de certificació 2026).

Finalment, com és habitual, els assistents van poder realitzar un torn de preguntes obertes on els ponents les resolien.

Aquesta jornada va ser organitzada per l’equip de tràmits agraris de bonÀrea, per qualsevol dubte relacionat amb els tràmits de la DUN o inversions de CGE els podeu trobar a l’Àrea Promocional de Guissona, al correu electrònic tramits.agraris@bonarea.com, o a les extensions 8123, 8249 i 8238.